DSC_8365
Foto: Sofia Bengtsson

Vilka är vi?

Cecilia Navik-Holst

Min bakgrund är som biträdande psykolog och jag har tidigare arbetat både som Försäljningschef och Marketing Manager på Telia under många år.

Under ett ledarskapsseminarium på Telia träffade jag Whitbreadseglaren Roger Nilsson som rekommenderade mig att åka till Mullingstorp, enligt mig numera den främsta kursgården för avancerad självkännedom. ”Blir jag en bättre chef då?” undrade jag ”Allt blir bättre!” sa Roger. Och så blev det. Mitt liv förändrades på alla plan. Idag arbetar jag  på Sententia Management och som terapeut på Mullingstorp och  jag är oerhört stolt och glad över att ha förmånen att få jobba just här. Jag älskar att arbeta med människor och se utveckling och förändring ske. Jag lär mig också massor hela tiden och får möjlighet att möta alla sidor av mig själv.

Utöver arbetet på Mullingstorp, verkar jag idag som ledarskapskonsult.  Vi hjälper andra företag, team och individer att utvecklas, hantera utmaningar och förverkliga sina mål. Det har blivit ett sätt för mig att integrera mitt arbete på Mullingstorp med mina ledarerfarenheter.

Nu har jag tagit ett steg till och tillsammans med Erik, tagit fram ett ledarskapsprogram som vi kallar Fajv – Inre Ledarskap. Fajv är mötet mellan traditionell ledarutveckling och det mera holistiska, existensiella synsättet på mänsklig utveckling som Mullingstorps filosofi vilar på. Jag har också genomfört Therapist Training på RISK och har en omfattande utbildning i kroppspsykoterapi, meditation och familjekonstellation.

Jag gläds åt att få människor att växa, både som individer och i sin yrkesroll. Min strävan är få ihop själ, hjärta och hjärna i mitt arbete. Min erfarenhet är att vi har allting inom oss – det finns inget som behöver fixas till, bara vägledning om att få tillgång till allt vi har!

Jag bor på Limhamn och har två utflugna döttrar, Josefine 25 år och Julia 22 år.

Närheten till havet känns bra då vi gärna åker till kallbadhuset, där vi bastar och badar utomhus året om. Att resa är en viktig del i mitt liv, både i mitt inre och runt om i världen.

Erik Bengtsson

I hela mitt liv har relationen mellan människor och uppgiften som ska lösas tillsammans för att nå ett förutbestämt mål, givit mig energi och tillfredsställelse.

Idrott i lag, yrkesrollen som officer, ledare, utbildare, tränare, pedagog, beteendevetare och idag coach och ledarskapskonsult. Det är samspelet mellan människor och fascinationen över vad det är som gör att framgång nås, att mål uppfylls, som är drivkraften i mitt arbete.

Idag arbetar jag som konsult inom ledarskap i Linköping.
Verksamheten består främst av ledarutveckling, ledningsgruppsutveckling, samt coaching av ledare.

Jag bor i Linköping tillsammans med mina två ungdomar, 18 och 20 år gamla.

Någon sa en gång till mig; ”Ledarskap på riktigt; det är att vara förälder. Här kan jag inte säga upp mig, byta jobb, eller avskeda någon. Det gäller att leva som jag lär och att ständigt utvecklas i föräldrarollen och relationen till de växande individerna som är mina barn” Jag tycker det stämmer så väl. Hemma lär jag mig som mest och tränar mitt ledarskap som bäst.

Yrkesmässigt har jag min huvudsakliga erfarenhet från försvaret. Värnplikt, officersyrket som instruktör och ledare, samt senare  lärarrollen på officershögskolan var fantastiska år för mig. Förmånen att både leda och ledas, lära ut och lära av andra, gav inspiration till fortsatt växande.

Utvecklingsprocessen jag genomgått via Mullingstorps utbildning i avancerad självkännedom, gav mig idén om att tillsammans med Cecilia utveckla FAJV – Inre Ledarskap.

Jag är en pragmatiker. Det som fungerar använder jag. Därför var det naturligt att ta vara på de fantastiska insikterna Mullingstorp gav mig. Jag och Cecilia vill nu dela med oss av vad vi tror är det mest kraftfulla ledarutvecklingsprogram som vi hittills tagit fram. Efter Fajv får man inte bara en snygg pärm att ställa i bokhyllan, eller ett intyg till ett CV. Efter Fajv växer man inåt. Som människa och som ledare. Det handlar inte om att komma ihåg någon ny kunskap. Det handlar om att bli något mer än tidigare, helt enkelt. Det gillar jag.

Utbildning: Officer, lärare, beteendevetare med pedagogisk inriktning, certifierad coach (ICC), Master NLP Practitioner, Mullingstorps kurs Avancerad självkännedom, steg 1 och 2.

 


Cecilia Navik-Holst  Sententia Management


Erik Bengtsson Sententia Management