Wallby_big
Foto: Sofia Bengtsson

Referenser

 

-”Fajv har varit ett verktyg för att förstå mig själv som människa och bli tryggare i mig själv, vilket i sin tur ger det lugn och den trygghet som behövs för att vara en bra ledare för mig själv och för andra.
Anna Rhöös, Saab AB

-”Fajv har för mig verkligen varit en inre resa som tagit mig längre än vad jag trott och hoppats på. Genom Cecilias och Eriks guidning har resan inneburit glädje, skratt och tårar, vilket landat i en känsla av insikt, harmoni och tacksamhet. -Fantastiskt!”
Camilla Nyrén, KAM Econova Garden AB

-”Fajv har inneburit början på en resa för mig. En resa mot större insikt om mig själv och mot ännu mer mod och kraft. Jag har utforskat sidor hos mig själv, som jag normalt inte ser och aha-upplevelserna har varit många. Jag känner mig stark och full av positiv energi att fortsätta resan -Tack!
Anders Taléus, Ekonomichef Maskinia AB

”-Den utbildning som berört mig djupast och som jag kommer minnas för alltid”. ”-Utbildningen har hjälpt mig att bli en helare människa, vilket givetvis gör mig till en bättre ledare”.
Stefan Storm,  Saab, Support & Services, bitr divisionschef

-”En kursledning som är helt outstanding när det gäller närvaro och att kunna möta deltagarna där de befinner sig.  Jag har lärt mig att bättre hantera mina rädslor och mina försvarsmekanismer. -”Fajv har gett mig glädje, humor, tillit, förtröstan och trygghet.” -”Efter Fajv är jag en ännu mer närvarande, omtänksam, empatisk och mer öppen chef och ledare.” -”Efter Fajv vågar jag mer, för jag kan lita på min intuition och min inre kompass.” Johan Kristiansson, VD St Kors Fastighetsbolag, Linköpings Kommun

”-Hur märker jag att du varit på kurs i inre ledarskap” frågade min chef efter att jag avslutat Fajv.
Jag talade om för honom att det samtal vi just hade haft aldrig hade blivit på det sättet om jag inte gått Fajv. Att få träna på att dela med sig av sina inre tankar har gjort att jag öppnat upp och har lättare för att säga vad jag tycker eller tänker.
En kurs i inre ledarskap är också en resa, och bara för att kursen är slut är inte resan det – den fortsätter. Det är jag som väljer hur mycket jag vill resa, hur mycket jag vill utforska eller växa som männinska. En sak är dock säker – Fajv har varit jättebra för mej, allt positivt jag fått med mig från kursen har absolut gjort mig till en bättre ledare.
Karin Törnblom, Sektionschef, Ericsson AB

”-Om du är redo för att utmana dig själv, om du vill lära känna dig själv, om du är intresserad av en inre resa som tar dig till platser du inte varit förut, om du vill veta och lära dig mer om ditt inre ledarskap… Då är Fajv något för dig.
-För mig var det en fantastisk resa!                                            
Fredrik Pettersson, Försäljningschef Saba Fresh Cuts

-”En fascinerande upplevelse! Fajv har för mig varit mycket mer än en ledarskapsutbildning. Det har varit en personlig resa där sinnet och medvetenheten om mig själv och min omgivning har getts utrymmen och tillåtits växa.
Jesper Blomqvist  Rydström SAAB

”Fajv Inre Ledarskap är framtidens ledarskapsutbildning. Jag känner mig priviligierad att vara en del av framtiden redan idag. ”-Fajv-processen hjälper mig att ta ännu ett steg närmare mig själv och öka min medvetenhet.”
Christine Kiliam, Kiliam Communication AB

-”Fajv har öppnat upp vem jag verkligen är. Då jag har tillgång till hela mig kan jag bättre leda mig själv och andra
Fajv har gjort mig medveten om vem jag verkligen är. När jag är trygg och lugn kan jag bättre leda mig själv och andra.
Fajv har verkligen givit mig glädje och insikter om egna resurser och att våga ha tillit till dem.
Fajv har gjort mig mer närvarande och omtänksam och att våga lita på min intuition
Fajv har gett mig tillgång till olika verktyg som fanns inom mig. Genom att våga tappa fotfästet och vara nyfiken hittar man oanade förmågor i vad som finns inom oss själva.
Fajv är nyckeln till insikt om den egna kraften och samspelet  som finns inom oss alla.”
Pia Toll , Landstinget, Östergötland

-”Resan med Fajv har gjort mig mer harmonisk, lugn och mer medveten om sidor som jag vill fortsätta att utmana.”
Stefan Hörberg  SAAB

Fajv Inre ledarskap är för mig en upplevelse att komma närmare mig själv för att bli en bättre ledare. Jag gör ”high-fajv”!
Anneli Cline, verksamhetschef  Falck Healthcare

 

-”Den stora skillnaden för mig jämfört med traditionella ledarskapsprogram, är  att vi jobbat med varför jag reagerar som jag gör.”
Regina Norling, Verksamhetsutvecklare, F-M Center, Landstinget Östergötland

 

-”Vill bara börja med att uttrycka min stora tacksamhet för att jag fick dela med er alla, det var helt fantastiskt!
Jag har tänkt en del på kursen och er under tiden sedan vi skiljdes åt och en reflektion kommer hela tiden upp som jag vill dela med er:
-Hur ofta har jag inte varit på kurser där jag fyllts med massor av bra kunskap och uppskattat hur mycket bra jag lärt mig där och då, för att sedan när man väl landar hemmavid finna att det mesta är som bortblåst och puttas längre och längre bak ju mer tiden går och ju mer tid man ägnar i verkligheten.
Fajv kändes ju ganska ”händelselös” på ett sätt, med fokus på att begränsa intryck för att uppfatta andra, känna och komma i kontakt med sig själv. Skillnaden för mig är att ”kunskapen” jag förvärvade  växer och växer mer för varje dag, jag tycker att jag tittar på världen med lite nya ögon. Det är häftigt och inget jag har upplevt efter nån kurs förut. Med andra ord, Fajv Inre Ledarskap växer i längden, och det är ju bra!
Jan Sellerberg, Sektionschef,  Ericsson AB

Fajv är en möjlighet att kliva av vardagen, göra en inre resa och upptäcka den rika källa vi alla bär på. I trygg miljö har jag närmat mig mig mina svagheter och kommit ut i vardagen ännu starkare.
Klas Lindgren, fastighetskonsult, Vikta Konsult AB

-”Fajv har gett mig nya vänner, ja det är verkligen så jag känner
Fajv har gett mig nya sånger, ja, jag sjunger flera gånger
Fajv har gett mig nya verktyg, Fajv har gett mig energi
Fajv har gett mig perspektiv, Fajv ger mig ett rikare liv
Idag lämnar jag Wallby Säteri”                                                   

Daniel Jonsson, fastighetschef , St Kors Fastighetsbolag

-”Jag kom en dag till Wallby Säteri, med hopp om att en bättre ledare bli
Kroppen jag bände och meditationen den sände
En signal till glöden häri” <3
Daniel Jonsson, fastighetschef , St Kors Fastighetsbolag

-”Fajv är ett sätt att lära sig så att kunskapen fastnar”
Jenny Åkerblom ledarskapskonsult

För mig är Fajv en dörröppnare till bättre självkännedom och mer verktyg till ett naturligt ledarskap.
Lars Svensson, entreprenör och investerare, Leteos AB

 

Tack för alla fina dagar på Wallby!
Jag har fått så mycket nya intryck (även nya vanor), så skönt att även få med kroppen och känslorna (och inte bara fullt fokus på intellektet, som vanligt). Bland annat att få belysa och experimentera med mina ”motstånd” har gjort att jag kan lämna flera av dem, hej då! Jag litar nu ännu mer på min magkänsla – inuitionen – som är en naturlig del av mitt jobb som marknadsförare, det underlättar allt. Även privat. (Inte bara ledare borde få chans att gå en sådan här kurs, utan alla).
-Fajv är en unik kurs, inget annat är i närheten. Cecilia och Erik – ni är bäst :)

 Magnus Carlhelm, art director, Stenmark & Co

-”Fajv är det coolaste jag gjort inom ledarskap och personlig utveckling. Fajv är annorlunda; vill du lite mer, bli lite bättre, förstå samband och förändra: -Gå Fajv! Du ångrar dig aldrig!
Björn Ivarsson SAAB

-”Tack Erik och Cecilia för härliga dagar på Wallby. Jag vet inte vad jag väntat mig, men det blev väldigt annorlunda mot vad jag trott. Jag har älskat att hitta lugnet i mig själv. Att förena alla era metoder plockar fram det bästa i oss. Meditationer, promenader, övningar som tänjer på gränserna är både läskigt och skönt. Jag åker härifrån med en fin känsla i kroppen. Fajv har väckt min nyfikenhet; jag vill utforska mer!
Åsa

-”Ledarskap för mig är att leda andra. För att leda andra behöver jag ha förmågan att leda mig själv. Genom Fajv har jag lärt mig känna mig själv ännu bättre och hittat min egen inre kompass. Jag leder mig själv bättre, och då kan jag också leda andra bättre.
Regina Norling, Verksamhetsutvecklare, F-M Center, Landstinget Östergötland

-”Fajv har väglett mig till outforskade inre domäner. Både spännande och utvecklande att vara där. Helt klart har Fajv gett mig en större självkännedom som jag har nytta av i livet.
Lars Halldin, NCC

-”Att gå Fajv är att hitta möjligheter i mig själv. Att under några dagar bli inbjuden på en resa genom livet; det är livskvalité.
Mikael Rosenquist, Saab AB

-”En resa i mitt inre som är som terapi för kropp och själ.
Fredrik Sehag, Saab AB

-”Fajv för mig innebär att jag har börjat fundera på saker, som jag känner i grunden kan förbättra både mitt ledarskap och mitt liv i övrigt. I ett annorlunda kursformat har jag fått upp ögonen för stora och små saker som påverkar mig och i förlängningen påverkar andra människor omkring mig. Den viktigaste egenskapen en ledare kan ha, är självkännedom och trygghet i sig själv. De egenskaperna smittar av sig på andra. Jag har aldrig tidigare varit på en kurs där deltagarna så obehindrat och öppenhjärtigt delar med sig av sina erfarenheter och känslor. Det tackar jag den fantastiska kursledningen för, som skapat ett så avslappnat och tryggt klimat. Nu andas jag och känner mig befriat närvarande”.
Kristina Erlandsson,  Toyota Material Handling

-”Fajv ger mig verktyg att växa som människa. När jag utvecklar mig själv, leder det till att jag kan hjälpa andra personer och hjälpa mitt företag att utvecklas positivt”.
Jens Nyström, Collegium Mat & Möten

-”Tänk så mycket stunder av tystnad kan göra. Möjligheten till eftertanke och lugn infinner sig på Fajv. Att få gåvan att njuta av detta har gett mig otroligt mycket som jag vill dela med min omgivning både på jobbet och hemma.”
Susanne Mellblom, Systemstrategerna Förvaltning AB

-”Efter fajv vågar jag känna efter mer, vilket gör mig mer öppen som person och som ledare. Jag hoppas och tror att det ger ett öppnare och ett mer kreativt utrymme omkring mig, för människor att prova sina egna vägar till utveckling.”
Nina Yngwe, Lantmännen

-”Tack för sju  fantastiska dagar! ledarskapsprogrammet Fajv har hjälpt mig starta en resa och jag vill ha mer. Under tiden på Wallby har jag utvecklat ett lugn och en inre styrka som jag inte visste fanns inom mig. Det har varit delvis jobbigt och utelämnande, men fantastiskt tillfedsställande.
Ulf B Lundqvist Biträdande divisionschef Lifecycle Logistics, SAAB 

”Fajv är ledarskap på riktigt! Kursen har förändrat mig i grunden och öppnat upp för ett bättre inre och yttre ledarskap”
Malin Arnlund

-”Fajv har gett mig en fantastisk resa i mig själv. Jag har hittat delar och insikter om mig själv jag inte visste fanns”.      Mattias Lindström, Saab AB

-”Fajv har hjälpt mig sätta ut kompassriktningen för min fortsatta inre resa.
Jörgen Sedsten, Saab AB

-”Att deltaga på programmet Fajv är en av de viktigaste saker jag gjort, en möjlighet som jag aldrig vill vara utan och jag känner en otrolig tacksamhet. Att under en tid få arbeta med mitt inre ledarskap har gett mig känslor och medvetenhet som jag kan aänvända för att bli en härligare människa och ledare.
-Ta chansen om den ges!  Sara Leander, Nethouse Dalarna AB

-”Fajv-Livets grundkurs! En början till en livsresa Du aldrig behöver ångra. –Vågar Du avstå?
Anja Thorkelsson, Sveriges Radio

-”Fajv har gett mig flera nya insikter om mig själv som till en början gjort ont, men efter reflektion, varit bra för mig både i mitt ledarskap och privat.”Klas Roos, Preem

-” Mina dagar på Fajv Inre Ledarskap har gett mig flera intressanta insikter om mig själv och min omgivning.  –Tack alla som var med på resan och tack till mig själv!”
Maria Engström, Saba Fresh Cuts

-”Fajv har gett mig insikter om mig själv och mitt ledarskap. Insikter jag önskat jag gjort tidigare. Jag rekommenderar alla ledare att gå kursen!  Jessica Rosén, Region Gävleborg

-”Fajv borde vara en obligatorisk kurs i skolan. Jag är otroligt tacksam och glad över att ha gått kursen. Fajv har hjälpt mig hitta ett inre lugn och en stor livsglädje.
Viktor Sellerberg, student

 

Referenser efter Fajv 2.0

-”Jag vet inte hur; men jag vet att Fajv 2.0 hjälpt mig bli en bättre ledare, en bättre pappa och en bättre äkta make.
Stefan Storm,  Saab, Support & Services, bitr divisionschef

-”För mig har Fajv 2.0 inneburit djupare insikter om min egen kraft att styra livet i den riktning jag vill. Jag har också blivit medveten om hur insikter om mig själv har påverkat hur jag beter mig i situationer på jobbet och privat.
Regina Norling, verksamhetsutvecklare FM-Centrum, Landstinget i Östergötland

-”Fajv 2.0 har tagit mig vidare på livets resa. jag har fått med mig ett antal frågeställningar kring livet och vad jag vill uppnå med det. Jag har fått hjälpmedlen att söka svaren och för att ta mig vidare framåt i livet, ett steg i taget.
Susanne Fransson,  personalchef Electra, Sweden

-”Jag känner så mycket, så mycket, på ett personligt plan. Känslorna är överallt, det är ingen hejd på dess utlopp. Jag har ingen riktig refererensnivå för att uttrycka vad Fajv 2.0 gett mig. Jag stannar vid dessa ord, tror nog ni förstår.
Lennart Andrén

-”Tack för ett par härliga dagar med mycket skratt och oväntat mycket tårar.
Är fascinerad över hur Ni genom ert i sätt att leda och vara lyckas  skapa en så öppen och tillåtande atmosfär bland oss deltagare, som på en millisekund är beredda att dela med sig till, i de flesta fall, helt okända personer.
En stor eloge till Er!!!
Absolut får ni använda min dikt om ni vill, är bara glad om det kan ge inspiration:

Vi delar alla högt och lågt
Jag har nära till skratt och gråt
I ett ämne dystert som döden
Alla hittar och behåller glöden
Jag vacklar lite, känns svag i mina ben
Jag får stöd och finner en plattform av sten
Vid vår middag av gräs och tång
Vi tog till ton i finstämd sång
Jag är så tacksam, glad och nöjd
Att få känna er alla är en fröjd
Daniel Jonsson, förvaltningschef, St Kors Fastighets AB

-” Fajv 2.0 ger mig möjlighet att se potentialen i det största och viktigaste redskap jag har i mitt ledarskap och i livet; Mig själv.
Nina Yngwe, SweHatch AB

 

-”Jag har landat i mig själv, tagit bort vardagens tankar o brus ur huvudet. Ett lugn som har gjort att jag kan höra mig själv, vad jag vill, vad jag mår bra av. Nu vill jag hem och leva mitt sanna jag, ärlig mot mig själv och tillåtande.
Anders Taléus, ekonomichef  Maskinia AB, Linköping

”-Att gå en fortsättning på en bra kurs (Fajv 1.0) är väl självklart? Ju närmare jag kom kursen, desto osäkrare blev jag.  Inte skulle väl 2.0 kunna överträffa första kursen jag deltog på. Nyfikenheten vann och jag anmälde mig. Idag är jag glad att jag var med, för det är just det; att vara med. Här, nu och i känslan.
Fajv leder mig in i ett ledarskap.
Åsa Fors Johnsson, Erlings Resor, Falkenberg

Fajv ger mig en möjlighet att utforska olika perspektiv av mig själv. Tempot är i samklang md den inre processen som startas. Jag upplevde innerliga möten som skapar tillit och äkthet i gruppen. Fritt från grupparbeten, redovisningar, powerpoints och smarta reflektioner. Här är det ok att vara den man är. Dela mina ofullkomligheter och ta del av andras. Dagarna bjuder till mycket känslor och skratt och nya insikter.
Christine Kiliam Hinsell, coach och gruppfacilitator

”-Fajv 2.0 fördjupar nyvunna insikter och inbjuder mej att på ett varsamt sätt våga anta nya utmaningar. Fajv 2.0 är roligt, spännande och välkomnar oss precis som vi är”
Anja Thorkelsson, kanalchef Sveriges Radio

”-Fajv 2.0 hjälpte mej att landa in i de insikter om mej själv och mitt ledarskap som jag upptäckte under  Fajv 1.0. Utvecklade samtalsövningar som tydliggjorde riktningen på min resa i mitt inre ledarskap.                                    Håkan Rydin, Underhållschef Preem

”-Jag vill varmt rekommendera Fajv. Jag gick Fajv 1.0 hösten 2012 och Fajv 2.0 våren 2016. Här har jag fått redskap att utveckla mej själv som både människa och ledare.
Åsa Blomberg, Svenskt Näringsliv

”-Fajv 1.0 gjorde mej medveten om mej själv och varför jag reagerar på olika sätt i vissa situationer. Fajv 2.0 tog mej till en ny nivå. Nu äntligen blev det också klart för mej vad jag tycker är viktigast att prioritera och hur jag vill att min liv ska se ut framöver. Som människa och ledare kommer jag kunna göra mer medvetna prioriteringar.
Sara Leander, transportstyrelsen  

Varför skulle någon deltaga på fajv 2.0..
”-Fajv 2.0 är en naturlig fortsättning på den utveckling som startade med fajv 1.0. –Varför stå på ett ben när man har två att stå på och då står stadigare i nya insikter i livet.”
Marie Swanström, leg tandläkare, Växjö